🌷S kódem SOLO15 - sleva 15 % na Váš nakup *nevztahuje se na již zlevněné produkty .🌷

SPECIÁL: Jak pečovat o pleť na podzim 1

Podzim je časem, kdy naše pleť čelí řadě výzev, jako jsou chladný vítr, nízké teploty a suchý vzduch. Je proto důležité věnovat naší pleti zvláštní péči, aby byla v nejlepším možném stavu. Zde je 8 tipů, jak pečovat o pleť během podzimních měsíců.

modré Praxis (1500 × 565 px)_1

1. ČIŠTĚNÍ PLETI

Pravidelné čištění pleti je základem pro zdravou pleť. Používání čistícího produktu, který odstraňuje nečistoty a make-up, je nezbytnou součástí každodenní péče o pleť. 

Doporučené produkty:

HL Calm derm soothing pads - Calm Derm Uklidňující Polštářky jsou praktické vlhčené polštářky, které jsou ideální pro čištění, tonizaci a hydrataci pokožky. Balení obsahuje 60 kusů, což je příjemně pružné a pohodlné řešení pro péči o pleť.

iS Clinical Cleansing Complex - Čisticí gel 60ml - Lehký, ale velmi účinný čistící gel, který je jemný i pro velmi citlivou pokožku. Tento produkt obsahuje vyvážené množství vyživujících látek, antioxidantů a jemných exfoliantů, které hloubkově čistí pleť a póry bez vysušování nebo narušení kožní bariéry. Výsledkem je měkká a hebká pleť. Tento gel je také ideální pro odstraňování make-upu a hloubkové čištění pokožky jako součást kosmetických procedur.

2. TONIZACE

Tonizace pleti je jedním z kroků, který předchází nanesení hydratačního krému. Ideálně na ni nikdy nezapomínejte.

Doporučené produkty:

HL Bio Repair Special Toner - Unikátní jemné tonikum s nízkým obsahem alkoholu vyrobené na základě obnovujícího komplexu. A s čím vám pomůže? Uklidňuje, hydratuje, stimuluje proces hojení kůže a zanechává ji příjemně osvěženou a tonikovanou.

Instytutum Glow toner hydratační tonikum - Jak nejlépe aplikovat? Naneste na čistou pleť nebo pleť ošetřenou peelingem. Malé množství rozjasňujícího toneru naneste na kosmetický tampon a jemně potírejte oblast obličeje, krku a dekoltu. Nechte krátce působit a poté ošetřete obvyklým hydratačním krémem. 

3. PEELING

Peeling pomáhá odstraňovat mrtvé buňky z pleti a zlepšuje její texturu. Je doporučené zařadit tento krok do své rutiny alespoň jednou týdně.

Doporučené produkty:

Codage Peelingový balzám - Tento bohatý peeling s krémovou texturou, složený z hnědého cukru a jemných částeček rýžových zrnek, poskytuje optimální exfoliaci pokožky. Balzám, obohacený o výživný makadamový olej a bambucké máslo, intenzivně hydratuje pokožku pro maximální pohodlí. Po opláchnutí zůstává pokožka sametově měkká a hebká. Mrtvé buňky jsou odstraněny a pleť je zářivá, vyhlazená a neskutečně jemná.

Instytutum Multifunkční peeling 7v1 - Exfoliační obličejový peeling s trojnásobným účinkem nabízí okamžité zjemnění pokožky a sjednocení tónu pleti. Obsahuje také retinol pro omlazující účinky, kyselinu hyaluronovou, provitamín B5 a vitamín E, které zklidňují a regenerují pokožku, intenzivně hydratují, sjednocují tón pleti a zjemňují povrch pokožky. Tento peeling pomáhá redukovat jemné linky, vrásky, póry a nadměrnou pigmentaci, což vede k zregenerované pleti s jemným a zářivým vzhledem.

4. SÉRUM nebo OLEJÍČEK
Sérum nebo olejíček by měl být vybrán podle typu vaší pleti a jejich specifických potřeb. Některé produkty jsou koncipovány tak, aby bojovaly s příznaky stárnutí, zatímco jiné mohou pomoci redukovat akné nebo jiné problematické stavy pleti.

Doporučené produkty:

Christian Breton Ne-Retinol pleťové sérum - Nejste připraveni na injekce a bojíte se zčervenání po pravém retinolu? Pak nasaďte "retinol" rostlinného původu, který je šetrný k vaší pleti.

Mary&May Omlazující pleťové sérum s mořským kolagenem - Tohle jedinečné pleťové sérum dodává pokožce přísun kolagenu pro obnovu její pevnosti a zjemňuje viditelné vrásky bez pocitu mastnoty. Řeší příznaky stárnutí pleti a hydratuje vysušenou pokožku. Formulováno s EWG ověřenými ingrediencemi zelené kvality.

5. HYDRATACE

Jedním z nejdůležitějších tipů pro péči o pleť na podzim je hydratace. Vzhledem k tomu, že podzimní počasí může pokožku vysušovat, je důležité zařadit do své každodenní rutiny hydratační krém. 

Doporučené produkty:

Circadia Hydratační krém s aquaporiny - Tento kosmetický krém nabízí hloubkovou hydrataci a udržuje vlhkost pokožky díky svému obsahu inovativních, vysoce účinných složek. Vyznačuje se jemnou texturou, která se rychle vstřebává, čímž zlepšuje pružnost pleti a pomáhá obnovovat její ochrannou bariéru. Je ideální pro suchou, mdlou a drsnou pokožku, a efektivně odstraňuje olupování a podráždění. Díky obsahu přírodních olejů pokožku zjemňuje, regeneruje a zklidňuje a zároveň ji chrání před transepidermální ztrátou vlhkosti.

Instytutum Extra hydratační krém Dodává pokožce energii a pomáhá ji hydratovat, zatímco mořské řasy vytvářejí hydrofilm pro ochranu před ztrátou vody. Papájové enzymy odstraňují mrtvé buňky a zjemňují texturu pleti. Tripeptid posiluje kolagenová vlákna a předchází ochabování pleti, Jojobový ester a glycerin uskutečňují dlouhodobou hydrataci a stabilizaci kožní bariéry, zatímco redukují zarudnutí a velikost pórů. Squalan, biomimetický lipid, proniká do pokožky, vytváří jemný povrch a zlepšuje absorpci ostatních složek.

6. OCHRANA PŘED SLUNCEM

I když je podzim a čas relaxačních opalovaček končí, neznamená, že byste měly přestat používat prvky s ochranou proti slunečnímu záření. Sluneční paprsky mohou poškodit naši pokožku po celý rok, takže je důležité ji chránit v jakékoli roční době.

Doporučené produkty:

Circadia Lehký denní širokospektrý ochranný krém SPF 37 - Denní ochranný krém, navržený pro komplexní ochranu pokožky před ultrafialovými paprsky a nepříznivými vlivy životního prostředí, kombinuje antioxidanty, hydratační a zklidňující složky pro optimální péči o všechny typy pleti. Tento krém nabízí širokospektrální ochranu a je bezpečný pro denní použití, dokonce i po kosmetických procedurách jako peeling, mikrodermabraze, vosková depilace a laserové ošetření.

Praxis classics modré 24+24 amp. - Proteoglykany, strukturální komponenty mezibuněčné hmoty, poskytují rychlou hydrataci a lifting, což má za následek okamžitý efekt rozzářené pleti. Tyto složky stimulují produkci kolagenu a elastinu, které jsou klíčové pro zdraví a pružnost pokožky. Navíc tento produkt obsahuje ochranný faktor SPF pro další ochranu pleti před škodlivými slunečními paprsky. Je to náš bestseller!!

7. NOČNÍ PÉČE

Naše pleť se regeneruje během noci, a proto by měla mít dostatečnou výživu. Použití nočního krému nebo balzámu může pomoci udržet pleť hydratovanou a zdravou.

Doporučené produkty:

Christian Breton Noční regenerační krém - Po ránu vyživená a viditelně mladší pleť! Odvraťte přes noc viditelné známky stárnutí. Tento krém nabízí viditelné zmírnění vzhledu již přítomných vrásek a intenzivně pracuje proti prohloubení jemných linek ve vrásky. Jeho pokročilé složení pracuje, zatímco vy spíte. Tento noční krém má zpevňující účinek, díky němuž vám poskytne viditelně konturovanou pleť. 

Circadia Noční regenerace Plus - Ideální pro klienty s velmi poškozenou pletí, neboť obsahuje vyšší koncentraci vitamínu A, antioxidantů a peptidů než standardní Nighttime Repair. Tento regenerační krém bojuje proti prvním známkám stárnutí, odstraňuje suchost, redukuje hyperkeratózu a potlačuje glykaci. Dále vyhlazuje vrásky, zpevňuje pokožku a je účinný i v léčbě akné.

8. MASKY
Použití masky jednou až dvakrát týdně může dodat pleti extra hydrataci a výživu, kterou potřebuje. A navíc je to takový typický ženský rituál, který přináší pocit relaxace, protože po dobu, kdy maska účinkuje můžeme číst, meditovat a jednoduše rozjímat.

Doporučené produkty:

Christian Breton Liftox maska - Kombinuje peptidy hadího jedu s vzácným kaviárovým extraktem a kolagenem, což ji činí průkopnickým produktem v péči o pleť. Tato maska je navržena tak, aby zjemnila vzhled linek a jemných vrásek a zanechala pleť hladkou a jemnou. Po použití je pokožka viditelně mladší a svěžejší. Pro optimální výsledky se doporučuje aplikovat masku na čistý obličej a krk, nechat působit 10-15 minut a poté smýt nebo setřít přebytek. 

iS Clinical Tri-Active Exfolianting Masque - Exfoliační maska - Maska s rostlinnými enzymy, kyselinou salicylovou a sférickými mikro-granulemi celulózy poskytuje ideální mechanickou a biochemickou exfoliaci pokožky. Obsahuje také výtažek z brazilského pomeranče, který má antioxidační účinky a dodává masce bohatou vůni. Tato léčebná maska pomáhá vyhladit vrásky, zjemnit pokožku a poskytuje jí zdravé záření. Díky svým složkám také vyhlazuje povrch a texturu pleti, zesvětluje a čistí póry.

Pamatujte, že každá pleť je unikátní a měla by být ošetřována individuálně. Vždy si vyberte produkty, které vyhovují vašemu typu pleti a jejím specifickým potřebám.

Pro lepší výběr produktů na podzim jsme nachystali speciální kategorii PODZIMNÍ MUST HAVE, tak rozhodně nahlédněte a vyberte si. V případě, že byste s výběrem potřebovaly poradit, jsme tu srdečně rádi pro vás. Stačí se s námi spojit!